SKÅNE 29/7 – 1/8 -24

29/7
Vi beger oss söderut och stannar för kaffe och lunch utmed vägen.
Vår guide möter upp oss i Ystad och tar oss med på en stadspromenad. Det blir en promenad bestående av historiska platser, byggnader och även vad som är på gång i staden just nu.
Naturligtvis får vi höra om vad Wallander betyder för staden. Efteråt får vi beskåda några av de platser som nämns i böckerna och bevittna några av inspelningsplatserna. Vi gästar Ystad Studios Visitor Center som är ett besökscentrum/muséum i anslutning till filmstudion. I muséet finns kulisser, rekvisita, kostymer från många filmer som är Made in Ystad: Wallander med både Krister Henriksson och Kenneth Branagh, Bron, Vintergatan, Hålla samman m.fl.
Därpå checkar vi in på vårt hotell, Hotel Continental du Sud i Ystad.
Middagen kommer avnjutas under kvällen på hotellet.

30/7
Frukost på hotellet innan vår guide tar med oss till södra delen av Österlen. Där besöker vi Österlenskryddor, Köpingbergs Vingård med vinprovning och en vandring upp till Ales stenar för dom som vill. Lunch serveras i Kåseberga och därefter får vi en intressant guidning. På kvällen dukas middag fram på vårt hotell.

31/7
Idag åker vi till Nordöstra Österlen med Brösarps backar, Ravlunda och tittar på Frifjof Nillsson Piratens originella gravsten. En vistelse på S:t Olofs kyrka därefter går färden vidare till Kiviks musteri med butik och Äpplets Hus.
Vår lunch serveras på restaurang Kärnhuset sedan tar vi adjö av vår guide.
Middag förtär vi på hotellet.

1/8

Sista dagen för denna gång. Vi besöker Gunnebo Trädgård i Skivarp.
Innan vi styr kosan hemåt igen hinner vi åka en sväng till Smygehuk vilket är Skandinaviens sydligaste udde. Vi äter lunch på lämplig plats på hemvägen.

Bussresa, del i dubbelrum, kaffe, luncher, middagar, inträden & guidningar 7 500:-/pers.